PAKEJ 3 – LUKISAN PEMBINAAN (AUTOCAD)

Dalam Pakej ini, anda akan kami bantu dengan menyediakan lukisan dalam bentuk ‘softcopy’ format AutoCAD. Sila rujuk contoh di bawah.

 LUKISAN PEMBINAAN ini bakal memudahkan anda untuk:-

 1) Membina rumah Idaman Anda. Inilah matlamat UTAMA Pakej Lukisan ini disediakan. Lukisan yang bakal anda terima lengkap dengan ukuran dalam unit meter dan kaki, spesifikasi pembinaan, luas setiap ruang, cadangan kemasan dan sebagainya. 

2) Memudahkan Proses Membuat Submission kepada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di tempat anda. Melalui pembelian Pakej lukisan ini, kami akan memberikan lukisan dalam bentuk ‘softcopy format autocad’. Jadi untuk tujuan submission, anda hanya perlu menyerahkan lukisan yang kami sediakan ini kepada pihak yang menguruskan submission bagi pihak anda samada Arkitek atau Pelukis Pelan Berdaftar di tempat anda. Mereka tidak perlu melukis kembali lukisan, sebaliknya hanya perlu menambahkan maklumat yang diperlukan berdasarkan kehendak majlis, memasukkan maklumat tapak berdasarkan geran tanah anda, mewarnakan lukisan mengikut kehendak PBT, cop dan menyediakan beberapa salinan yang diperlukan. Anda akan JIMAT banyak wang dan masa untuk kos penyediaan lukisan.

3) Mendapatkan Lukisan Struktur. Lukisan struktur hanya boleh disediakan dengan adanya lukisan architecture dalam format ‘softcopy autocad’. Jadi pembelian Pakej lukisan ini dapat memenuhi keperluan tersebut. Anda boleh menyerahkan lukisan pembinaan yang anda beli ini kepada jurutera Civil & Struktur di tempat anda bagi mendapatkan lukisan struktur seperti lukisan piling, rasuk (beam), tiang dan sebagainya.

4) Mengira kuantiti bahan binaan secara terperinci. Dengan menggunakan lukisan pembinaan ini, anda boleh mendapatkan kuantiti bahan binaan dengan melantik Jurukur Bahan di tempat anda ataupun membuat pengiraan sendiri (Jika anda tahu caranya).

CONTOH LUKISAN PEMBINAAN

PAKEJ 2 PLA

Pemberian PERCUMA!

Jika anda menbuat tempahan hari ini sebelum PROMOSI tamat, anda akan mendapat lukisan perincian seperti berikut yang bernilai lebih daripada RM 1000:-

1) Pelan susunatur siling & elektrikal (pelan elektrik)

2) Schematic Plumbing Layout

3) Schematic Sanitary Layout

4) Jadual Pintu

5) Jadual Tingkap

6)Lukisan Perincian Bilik Air

Sila rujuk bahagian TEMPAHAN PELAN pada laman KOD JUALAN design yang anda minat bagi mendapatkan harga PROMOSI selepas DISKAUN.

Klik di sini untuk ke GALERI DESIGN